Topbanner til undervisningsressourcer

Migrationsfortællinger


Teaser

Migrationsfortællinger  – 3. a Langkær Gymnasium , har besøgt Århus Bymuseet onsdag aften den 1. september, hvor kunstnerne bag ved de forskellige værker i særudstillingen  forklarede deres forestillinger og hensigter med deres værker. Fredag den 24.  september præsenterede eleverne deres egne migrationsfortællinger foran et video kamera.


Partnerskab

Ikke oplyst

Fag

Historie

Årgang og evt. studieretning
Projekt for Fase 3 Intrface samarbejde mellem Langkær Gymnasium og HF og Århus Bymuseum tager sit udgangspunkt i museets ny basisudstilling: Migration. Det drejer sig om immigration til Århus set over en periode på ca. 500 år men med særlig fokus på det nyeste tid.

 

  1. a har besøgt museum onsdag aften den 1. september, hvor kunstnerne bag ved de forskellige værker forklarede deres forestillinger og hensigter med deres værker. Fredag den 24. september vil klassen være på besøg, hvor de er alene om den ny udstilling. De præsenterer deres egne migrations fortællinger foran en video kamera. Desuden skriver andre elever i klassen en museumsanmeldelse, en anmeldelse af dagen, af projektet, og af deres oplevelser ved projektet. Alt samles og gemmes som “pensum” for klassen og museet samt resultater til Intraface.

En af målsætningerne er, at aktivere elevernes interesse og især aktiv deltagelse i deres samfund via et bidrag til museets samling.
Produktkrav

film, anmeldelser, rapportage, interviews

Opgaver

gruppevis at lave rapportager over vores 2 besøg, film, interviews og respons på udstillingen.


Museets Materialer

Udstillingen – Migration

interview skema fra samme udstilling

Lærerens Materialer

forløb om globalisering, især kapitel “Globalisering og afkolonisering” i “Fra Verdenskrig til velfærd”, Gyldendal Fokus, 2007.


GalleriAndre projekter:

Færdigheder

Indsendt den

18. juni 2017