Topbanner til undervisningsressourcer

Museet som sted


Teaser

Hvad er et museum? Og hvad er museet for et sted? Elever laver en collage over deres eget museum Kunsten ud fra deres indtryk af museets arkitektur og dets omgivelser


Partnerskab

Hasseris Gymnasium og KUNSTEN

Fag

Billedkunst

Årgang og evt. studieretning
Forløbet dækker over 10 lektioner. 4 lektioner blev brugt på teori, omvisning på Kunsten og oplæg og 6 blev brugt på det praktiske arbejde.

Klassen har som indledning til opgaven beskæftiget sig med arkitekturformer og lavet oplæg om forskellige stilperioder http://www.dac.dk/visKanonSide.asp?artikelID=2786. Særligt studeret emne har været Aalborgs modernistiske arkitekturlandskab med Vesterbro som eksempel og Nordjysk Udstilling, der fandt sted i 1933, der hvor Kunsten ligger i dag, og hvor også Aalborgtårnet blev bygget (Claus M. Smidt (2003) Funkis – Det nordjyske gennembrud, Phønix Media: Højbjerg; Arkitekturens Historie s. 84-95).

Klassen har besøgt Kunsten og undersøgt museet som sted. Efter en omvisning med fokus på museets arkitektur og inventar så klassen en film om museets tilblivelse i auditoriet.

Inden collage-opgaven lavede klassen som afslutning på et andet forløb om portrætfotografen Cindy Sherman en indledningscollage, hvor de skulle portrættere sig selv i collage-form sammen med deres idol og arbejde med komposition.

Arkitekturcollagerne blev udstillet på Kunsten fra 21/12 2011 til 4/2 2012 og bruges som eksamensmateriale til studentereksamen i billedkunst C til sommereksamen. Forløbet og opgaverne integrerer områderne komposition, collageteknik, arkitekturhistorie og museologi.
Produktkrav

en collage

Opgaver

Lav en arkitektur-collage to og to med udgangspunkt i arkitekturens sted. Collagen skal indeholde spor af eller aspekter fra Kunsten. Det kan være form, sted eller interiør-elementer, indefra eller udefra, tæt på eller længere fra i et by-perspektiv. Det væsentlige er, at det fremgår, hvordan Kunsten indgår som “sted” i collagen. Find inspiration til formen hos Nils Ole Lunds arkitekturcollager og fra omvisningen, vi fik af museumsformidler Birgit Hessellund http://rasmusbroennum.wordpress.com/2011/05/05/blast-from-the-past-nils-ole-lunds-collager/. Formatet er A3 – hele fladen skal være udfyldt. Der må limes, klistres, rives, klippes, photoshoppes mindre billeder som indgår i collagen osv. Det er ikke fordelagtigt at anvende computer til at løse denne opgave på, da det er svært at udprinte – i god kvalitet – i str. A3. Lav den på papiret direkte med klippe-klistre-teknik. Collagen skal udstilles på Kunsten, og formidlingsperspektivet bør indtænkes.


Museets Materialer

Museumsformidler
En omvisning i museets omgivelser og arkitektur
En film fremvisning
Lokaler at arbejde i indledningsvis
Fernisage
Hjælp til ophængning


Lærerens Materialer

Undervisning
Collage teknik-introduktion i tidligere forløb
Materialer
Vejledning
Rammer til ophængning


GalleriAndre projekter:

Færdigheder

Indsendt den

18. juni 2017